Ansiktslyft Stockholm

Helhetslösningar för ett yngre ansikte

Ansiktslyft

Så går ett ansiktslyft till

Det första steget som görs inför ett ansiktslyft är att utvärdera vad det är du vill uppnå samt dina kroppsliga förutsättningar för detta. Vid din konsultation med oss går vi noga igenom vilka olika behandlingsmetoder som kan passa dig.

Om du beslutar dig för att välja ett traditionellt, kirurgiskt ansiktslyft och eventuell annan ansiktskirurgi, bokar vi in en tid på vår kirurgiska klinik här i Stockholm. Vi går noga igenom hur proceduren går till, hur du bör ta hand om dig själv under läkningen och det resultat du kan förvänta dig.

På operationsdagen får du träffa kirurgen igen som detaljerat går igenom proceduren med dig. Du får information om hur lång tid ingreppet kommer att ta samt får förbereda dig genom att byta om och lägga undan dina personliga tillhörigheter i rummet där du kommer att få vila upp dig efter operationen.

Själva ansiktslyftet utförs sedan under narkos och ingreppet brukar ta runt en och en halv till två timmar. Normalt sett hamnar snitten vid operationen i tinningen nära örat och i hårfästet. I vissa fall görs ett snitt under hakan för att sy ihop halsmuskulaturen. Efter operationen behåller vi dig på kliniken över natten för observation och för att du ska få vila.

  

När du blir utcheckad efter din operation rekommenderar vi att du tar ledigt 1-3 veckor och att du lyssnar på din kropp under läkningstiden. Det är viktigt att du tar det lugnt för att kroppen ska läka så snabbt som möjligt.

Efter ett par veckor är du välkommen på efterkontroll där vi även tar bort stygnen. Du kommer fortfarande att vara svullen och kan ha blånader i ansiktet under ytterligare några veckor efter operationen. Nästkommande efterkontroller görs normalt 3 månader efter ingreppet och 12 månader efter ingreppet för att vi ska vara säkra på att utvecklingen och resultatet ser ut som önskat.

Det tar alltid en viss tid innan man ser slutresultatet av ett ansiktslyft. Svullnaden måste gå ner och vävnaden måste hitta sin nya plats, vilket kan ta några månader.

Efterbehandling för ytterligare effekt

Som tidigare nämnt brukar vi använda oss av kombinerade behandlingar för att du ska få bästa möjliga resultat av ditt ansiktslyft. Det kan vara åtgärder såsom fettinjektioner, fillers i läppar, fettsugning i hakpartiet med mera.

Hudvård är också en mycket viktig aspekt för att ett ansiktslyft ska se så bra ut som möjligt. Våra hudterapeuter utvärderar gärna vad som kan göras för att ge din hud en föryngrande lyster och för att komma åt de rynkor som inte gått att behandla med det kirurgiska ingreppet.

Välkommen att kontakta oss redan idag för att boka en första konsultation där vi ger dig mer information om vad vi kan uppnå med ett ansiktslyft och våra övriga behandlingar.

 

Ansiktslyft med kompletterande behandlingar - vi hittar rätt väg för att föryngra ditt ansikte.