Ansiktslyft Stockholm

Helhetslösningar för ett yngre ansikte

Ansiktslyft

Så går ett ansiktslyft till

Det första steget som görs inför ett ansiktslyft är att utvärdera vad det är du vill uppnå samt dina kroppsliga förutsättningar för detta. Vid din konsultation med oss går vi noga igenom vilka olika behandlingsmetoder som kan passa dig. Vi erbjuder både ansiktslyft med trådar och kirurgiska ansiktslyft.

Om du beslutar dig för att välja ett traditionellt, kirurgiskt ansiktslyft och eventuell annan ansiktskirurgi, bokar vi in en tid på vår kirurgiska klinik här i Stockholm. Vi går noga igenom hur proceduren går till, hur du bör ta hand om dig själv under läkningen och det resultat du kan förvänta dig.

På operationsdagen får du träffa kirurgen igen som detaljerat går igenom proceduren med dig. Du får information om hur lång tid ingreppet kommer att ta samt får förbereda dig genom att byta om och lägga undan dina personliga tillhörigheter i rummet där du kommer att få vila upp dig efter operationen.

Operationen kan utföras under lokalbedövning eller narkos. Vid lokal bedövning kommer du att ha fått vissa sederande medel så att du är vaken men avslappnad. Du kommer inte att ha ont, du slipper att vara utslagen efter operationen och kan efter 1 timme promenera ut ur kliniken.

 Ögon plastik

Naturligtvis, om du absolut vill, kan du opereras under narkos. Vid narkosen använder vår narkosläkare den senaste metoden som används inom barnkirurgi. Denna metod är mycket skonsam och har en snabb uppvakningstid direkt efter operationen.

Du kommer inte att behöva massor av omläggningar vid ansiktet då du har fått en mycket diskret snitt runt öronen. I de flesta fall behöver vi inte ta bort hår eller förlänga snittet in i hårfästet. Du får en mycket diskret snitt utan synliga stygn då alla stygn är lagda på insidan och kommer att försvinna av sig själva. Du kan duscha dagen efter operationen och ditt hår hänger vanligen ner över området och döljer fint snittet under läkningsfasen.

Ansiktslyft av olika typ

Ansiktslyft kan vara olika omfattande, från Trådlyft till Mini-Lift, Short Scar Facelift, Pinch Lift, French Lift eller klassiskt Midfacelift med eller utan halslyft.

Vid Trådlyft använder man sig av kirurgiska specialtrådar av olika längd och tjocklek som är försedda med små hullingar som fäster i vävnaden. Med hjälp av dessa trådar kan man lyfta till exempel ögonbryn, tinning, nasolabial-veck, kinder, käklinjen eller halsen.

Metoden passar dock inte alla, till exempel om man har mycket hängande vävnad eller om huden inte har rätt tjocklek. Men om vi bedömer att metoden skulle passa dig kan den med fördel användas och ger ett omedelbart synligt resultat utan konvalescens. Trådlyft utförs av en kirurg eller plastikkirurg med specialträning i metoden och ger ett resultat som består i upp till 18 månader. Trådarna är resorberbara och tas med tiden upp av kroppen. Därefter kan metoden upprepas vid behov.

Vid Mini-Lift/Frenchlift/Short scar Facelift eller klassiskt Facelift, sättes ett snitt väl dolt vid vecken runt öronen. Snitten kan vara olika långa beroende på vilken metod som bäst passar just dig. Man börjar med att skära ett snitt så att man kommer åt vävnaden under huden. Därefter stabiliserar/fixerar man denna och avlägsnar sedan överflödig hud, utan att ansiktet stramas upp för mycket, något som annars kan ge ett platt utseende. Vid behov kan man under samma session transplantera in fett till områden som saknar volym så att ansiktet ser naturligt fylligt ut.

Vid ditt återbesök säkerställer vi att ditt ansiktslyft har läkt ihop som planerat och går i samråd med dig igenom ifall du önskar kompletterande behandlingar, till exempel för att förbättra din huds kvalitet, föryngra den, ta bort ytliga fina rynkor eller ta bort missfärgningar i huden med hjälp av dermabrasion, kemisk peeling eller laserslipning.

Syftet med ett ansiktslyft är att vrida klockan tillbaka så att patienten känner en bättre harmoni mellan sin självkänsla och det yttre ansiktet som kan ha åldrats snabbare än vanligt. Målet är inte att ändra på ansiktsdragen utan att återställa det naturliga utseendet och formen så som de såg ut för 10-15 år sedan.

Välkommen att kontakta oss redan idag för att boka en första konsultation där vi ger dig mer information om vad vi kan uppnå med ett ansiktslyft i Stockholm och våra övriga behandlingar.

 

Ansiktslyft med kompletterande behandlingar - vi hittar rätt väg för att föryngra ditt ansikte.